PERSBERICHT

veilingnotaris

Beneden-Leeuwen, 3 oktober 2011

POSITIEVE MARKTWERKING VEILINGHUIZEN DOOR SAMENGAAN VAN BELANGRIJKSTE NETWERKEN
Overname Koopeenveilinghuis.nl door Veilingnotaris.nl creëert voordelen voor alle partijen


Per 3 oktober zal Veilingnotaris.nl de concurrerende website Koopeenveilinghuis.nl overnemen, met behoud van eenieders identiteit. Belangrijkste reden voor het samenspel is het goedkoper en efficiënter kunnen aanbieden van hun diensten aan alle betrokken partijen als notarissen, banken en potentiële kopers op een onroerend goedveiling.

Effectief samengaan
Door de overname kunnen de websites Veilingnotaris.nl en Koopeenveilinghuis.nl elkaars netwerk versterken en besparen op backoffice- en overheadkosten. De nieuwe combinatie kan profiteren van de kennis en ervaring van Veilingnotaris.nl en de innovatieve aanpak waarmee Koopeenveilinghuis.nl zich in de markt heeft geprofileerd. Hun aanpak leidde ondermeer al tot een structurele samenwerking met de EVM (Erkend Veiling Makelaar) en het aantrekken van een geheel nieuw publiek via social media.

Kostenbesparing
Hypotheekverstrekkers hoeven hun te veilen panden vanaf 1 januari 2012 niet meer apart aan te bieden op beide websites. Na aanmelding bij een van beide portals, wordt het object automatisch ook op de andere website geplaatst. Een breder platform tegen lagere kosten maakt het voor hypotheekverstrekkers nog aantrekkelijker om met de nieuwe veilingcombinatie samen te werken.

Hogere doorloop
Omdat het totaal te veilen aanbod binnenkort op beide websites zichtbaar zal zijn, wordt een veel groter publiek bereikt en zal een snellere doorloop van veilingobjecten ontstaan. Dit is voor alle betrokkenen gunstig, want zowel de schuldenaar, schuldeiser als aankopende partij profiteert van een snelle en voordelige afwikkeling van het veilingproces.

Efficiënte backoffice
Met het delen van hun kennis en procedures, gaan Veilingnotaris.nl en Koopeenveilinghuis.nl een meer efficiënte backoffice creëren. Overhead- en afhandelingskosten zullen daardoor afnemen, waar gebruikers dan weer direct van profiteren.
 
Gebruikersgemak
De continue informatiestroom rond de veiling centreert, met als insteek een hogere actualiteit en meer gebruikersgemak. Op beide portals wordt straks het totale veilingaanbod gepresenteerd, zodat niet meer op twee verschillende websites naar informatie hoeft te worden gezocht.